top of page

Turer

Hjem / Aktiviteter / Turer

Skibotn og nærområdet har gode muligheter for ulike turer, både sommer og vinter. 

På sommeren er det oppmerkede turstier både i skogen og til fjells. Det er stier med ulike vanskelighetgrader, som passer både for barnefamilier og for de som liker litt mer utfordring. Les mer om ulike vandreturer her. I tillegg er det fantastiske muligheter for stisykling i Skibotn og området rundt Lyngenfjorden. 

På vinteren er det fine forhold for å gå på ski, både langrenn og toppturer. I Skibotndalen er det muligheter for isfiske. Det går også skuterløyper fra Skibotn opp Skibotndalen til Finland. 

Skibotn-Løypene

Det er et fint nettverk med turstier i Skibotn. Ved Hengen kan man se en foss og et juv, mens Svarteberget, Sledo og Várdovárri har fin utsikt over Skibotn. Hvis man ønsker en litt lengre tur, kan man gå til Ádjit. 

Turkort med mer informasjon finnes her

Bollmannsveien

Denne turløypa byr på både god utsikt, men var også en krigshistorie. Under 2. verdenskrig ble Bollmannsveien bygd av krigsfanger. På toppen er det i dag en rekonstruert bunkers, hvor man kan ta en pause under tak. Les mer om Bollmannsveien her

Lulledalen Skogsti

Denne stien er kjent for sine fine planter og orkideer. Hvis man er heldig får man sett den sjeldne orkideen Marisko. Les mer om Lulledalen Skogsti her

bottom of page