top of page
_DSC4890.JPG

Nordlys

Hjem / Aktiviteter / Nordlys

Tørt klima og lite lysforurensning gir gode forhold for å se nordlyset i Skibotn. For å se nordlys må det være mørkt og klar himmel, og sesongen varer fra slutten av september til slutten av mars/begynnelsen av april. 

Nordlys i Skibotn

Skibotn er et av de tørreste stedene i Norge med omtrent 300 mm nedbør per år. Til sammenligning er gjennomsnittlig nedbør i Norge rundt 1400 mm i året. Dette gir større sjanse for klarvær i Skibotn, som er en forutsetning for å se nordlyset. 

I store byer kan det være vanskelig å se nordlyset på grunn av mye lys fra hus og andre bygninger. Med omtrent 500 innbyggere er Skibotn et lite tettsted, og har derfor lite lysforurensning. 

Grillhus og Nordlys

Å vente på nordlyset kan være en kald opplevelse. På Strandbu har vi et grillhus man kan varme seg i mens man venter på at nordlyset skal vise seg. 

Nordlyset er ikke synlig hele tiden, og når det først kommer varer det ofte bare noen minutter. For å maksimere sjansen for å se nordlys bør man derfor planlegge en økt på flere timer, og helst flere dager i tilfelle det er overskyet. 

Camping under Nordlys

På Strandbu kan man campe med bobil, campingvogn, telt eller sove i en hytte. Siden nordlyset avhenger av været, kan man ikke se det hver dag. Det kan derfor være lurt å være i området flere dager. Jo flere dager man blir, jo større er sjansen for å se nordlys. 

bottom of page